کتاب فلسفه ملال

اثر لارس اسوندسن از انتشارات فرهنگ نشر نو - مترجم: افشین خاکباز-بهترین کتاب های روانشناسی

ملال همواره به‌نوعی با انسان همراه بوده است. کیرکگور می‌گوید «خدایان ملول بودند و بنابراین انسان را آفریدند. آدم از تنهایی ملول بود و بنابراین حوا را خلق کردند. از آن زمان، ملال وارد جهان شد و درست به همان نسبتی که جمعیت رشد می‌کرد، ملال نیز بیشتر می‌شد». این پدیده که در دوران پیشامدرن به اشراف و برخی طبقات خاص محدود بود از دوران رومانتیسم گسترش یافت و به‌تدریج به یکی از ویژگی‌های انسان مدرن تبدیل شد.

برخی ملال را ریشۀ تمام شرها می‌نامند، برخی دیگر آن را امتیازِ انسانِ مدرن و حتی وجه تمایز انسان و حیوان می‌دانند و گروهی دیگر، بر این باورند که ملال انسان را از انسانیت تهی می‌کند. برخی ملال را ثمرۀ کوچ معنا از زندگی انسان مدرن می‌دانند و برخی دیگر، آن را چیزی می دانند که به معنای بزرگ نهفته‌ای اشاره دارد.

ملال با معنای هستی سروکار دارد و همین کافی است تا اسوندسن، آن را موضوع فلسفه بداند. او در این کتاب می‌کوشد با رویکردی بینارشته‌ای و با بهره‌گیری از متونی از رشته‌های فلسفه، ادبیات، روانشناسی، الهیات و جامعه‌شناسی و بررسی آرای فیلسوفانی همچون سنکا، کانت، کیرکگور، نیچه و هایدگر و تحلیل مسائلی همچون رابطۀ ملال با رومانتیسم و مدرنیته، کار و فراغت، و مرگ و زندگی، ما را به درک بهتری از ابعاد مختلف این مفهوم و نقشی که در زندگی ما ایفا می‌کند و واکنش‌های مختلفی که می‌توان در برابر آن نشان داد برساند.


خرید کتاب فلسفه ملال
جستجوی کتاب فلسفه ملال در گودریدز

معرفی کتاب فلسفه ملال از نگاه کاربران
كتاب آغازِ خوبي داره و در پايانش به‌ نظرم ديدگاههايي نو رو هم به خواننده ميده در صورتي كه متن با دقت خوانده بشه. بخش هايي از اون اما بيش از اندازه موردي ميشه و تحليل هاي نويسنده مثلن درباره ي هايدگر يا هگل در رد نظر اونها درباره ي ملال هست و بس و خودش چيزي تازه اضافه نمي كنه. كتاب با اينكه مي تونه دشوار باشه براي خوندن اما ساده نوشته شده و بازگردانِ افشين خاكباز هم قابل قبوله.
نكته ي ديگر اينكه به گفته خود نويسنده در اين كتاب طرح هايي درباره ي ملال بيان شده و به درون اون وارد نشده و اين خود سبب ميشه كه خواننده توقع موشكافي و بيان مدلي فلسفي درباره ي ملال نداشته باشه كه ملال چندان در فلسفه موضوع مورد بحثي هم نبوده دستاورد كتاب هم براي شخص من وارد شدن به ديدگاهي تازه به خصوص اين منظر كه هنر و خشنونت چگونه از دل ملال بيرون مي آيند و انديشه به شكلي ديگه درباره ي مساله ي ملال بود كه اين برام جذابيت داشت
نكته ي ديگر هم اينكه نشر نو كتاب رو بسيار خوب و خوش خوان چاپ كرده. اين هم مزيد علتي بود بر خوانش اون
در مجموع اگر خيلي حوصله ي خواندن در حواشي ملال رو نداريد اين كتاب خودش مي تونه ملال آور باشه بسيار اما در عين حال خواننده رو از موضوعي كه شايد چندان بهش دقت نداشته و دركش نمي كرده به خوبي آگاه كنه

When I was listening to Adagio in sol monore from Albinoni after reading this book, I could sense better boredom lives with everyone like as shadow.
Boredom is explained in this book but with some patterns from some topics such as violence and art. Readers can find new ideas about boredom and think about that with new results.

مشاهده لینک اصلی
کتاب بدی نیست و نویسنده سعی می کند میانه رو و منصف باشد و دِین اش را به تمامِ ده ها فیلسوف و نویسنده ای که نقلِ قول ِاشان را می کند ادا کند. ولی دقیقا به همین دلیل، آن رادیکالیسم و عمقی را که برای هر اثر فلسفی تاثیرگذار لازم است، کم دارد.
گزارش خوبی از تاریخِ مفهومِ ملال ارائه می دهد و ترجمه چنین کتاب هایی به زبانِ فارسی قطعا خالی از فایده نیست.
کتاب از روی ترجمه انگلیسی به فارسی برگردانده شده، و نثر بسیار روان و قابل فهمی دارد.

مشاهده لینک اصلی
کتاب های مرتبط با - کتاب فلسفه ملال


 کتاب سروتونین روزی یک وعده ناشتا
 کتاب مرزبندی = آزادی
 کتاب درباره پسران و مردان
 کتاب رهبری بدون قدرت
 کتاب انسان و عشق
 کتاب پنجره های کوچک به سوی هنر درمانی